Boy Waterman
Boy Waterman - © Pro Shots

Hoop op Champions League voor Boy Waterman na Houdini-truc

2 augustus 2016
Apoel Nicosia, met op het doel Boy Waterman, heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de play-offs van de Champions League.

De Cyprioten wonnen thuis in de derde voorronde met 3-0 van Rosenburg, na een 2-1 verlies in de heenwedstrijd. Het stond lange tijd 0-0, wat uitschakeling zou betekenen, maar in blessuretijd scoorde Nicosia driemaal.

Twee jaar terug lukte het de recordkampioen van Cyprus voor het laatst zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Nicosia werd toen laatste in een poule met Ajax, Barcelona en Paris Saint-Germain. Vorig jaar was Astana te sterk in de play-offs. Waterman (32) speelt sinds vorig seizoen voor Nicosia, dat met één punt voorsprong op AEK Larnaca kampioen werd.

Overige uitslagen
Eerder op de avond schakelde Viktoria Pilsen het Azerbeidzjaanse FK Qarabağ uit. Het werd 1-1, wat voor Pilsen voldoende was na de 0-0 in Tsjechië.

Dinamo Zagreb won de uitwedstrijd bij Dinamo Tbilisi met 0-1, na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd.

Ludogorets heeft de terugwedstrijd tegen FK Crvene Zvezda na verlenging met 4-2 gewonnen. Na reguliere speeltijd stond het 2-2, dezelfde uitslag als de heenwedstrijd. Bij Ludogorets bleef Jody Lukoki de hele wedstrijd op de bank terwijl bij de tegenstander Mitchell Donald in de basis stond en ook nog wist te scoren. (ANP)