Het is dé kick-off van het nieuwe voetbalseizoen in Engeland: de Community Shield. Zondag strijden landskampioen Leicester City en FA Cup-winnaar Manchester United om de felbegeerde prijs.

Op Wembley krijgt Leicester de mogelijkheid te laten zien geen eendagsvlieg te zijn. De Foxes wisten het kampioensteam grotendeels bij elkaar te houden, alleen sterkhouder N'Golo Kanté vertrok naar Chelsea.

Revelatie Jamie Vardy verlengde zijn contract, evenals Wes Morgan. Ook de gewilde Riyad Mahrez behoort nog altijd tot selectie. Niets lijkt nieuw succes voor Leicester dan ook in de weg te staan.

De ploeg van trainer Claudio Ranieri treft echter in Manchester United een tegenstander die zich dolgraag van zijn beste kant wil laten zien. 

Maatregelen
In Manchester zijn na het vertrek van Louis van Gaal rigoureuze maatregelen genomen om het komende seizoen weer echt mee te gaan doen om de prijzen. De FA Cup werd afgelopen jaargang weliswaar veroverd, maar van een succesvol seizoen was geen sprake.

Met de komst van zwaargewichten José Mourinho als trainer en Zlatan Ibrahimovic als nieuwe aanvalsleider zijn de verwachtingen hooggespannen en hoopt men in Manchester hoge ogen te gaan gooien.

Kickstart
Al met al zijn de ingrediënten voor een spectaculaire wedstrijd aanwezig. Welke club kan zijn seizoen een kickstart geven? (FOX Sports)

De wedstrijd om de Community Shield is op zondag 7 augustus om 17:00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2.

Gerelateerd