Gregory van der Wiel (rechts)
Gregory van der Wiel (rechts) - © ANP

Van der Wiel sneuvelt met Fenerbahçe tegen Monaco

3 augustus 2016
Waar Ajax zich langs PAOK knokte, hadden Fenerbahçe, Olympiakos, Shakhtar Donetsk en Anderlecht minder succes in de Champions League-kwalificatie.

Basisspeler Gregory van der Wiel kon niet voorkomen dat Fenerbahçe met 3-1 onderuit ging bij AS Monaco. Na de 2-1 overwinning in Istanbul was dat niet genoeg voor de Turken. 

Olympiakos ging op bezoek bij Hapoel Beer Sheva met 1-0 onderuit door een goal van Shir Tzedek. De ontmoeting tussen beide clubs in Griekenland was in 0-0 geëindigd.

Shakhtar Donetsk boog pas na strafschoppen het hoofd tegen Young Boys. De Oekraïners hadden in de 120 minuten daarvoor een 2-0 voorsprong uit het heenduel verspeeld. 

Anderlecht ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen FK Rostov. De Belgen, waar Bram Nuytinck een basisplaats had, hadden in Rusland nog knap gelijkgespeeld (2-2), maar wisten het karwei dus niet af te maken.

Ajax
Monaco, Young Boys en Rostov zijn drie van de vijf mogelijke tegenstanders van Ajax in de laatste voorronde. De Amsterdammers kunnen ook op Steaua Boekarest of AS Roma stuiten. (FOX Sports)