Het Europese avontuur van Heracles Almelo is voorbij. De ploeg van John Stegeman kwam in en tegen het Portugese Arouca niet verder dan 0-0.

Een week eerder speelden deze teams met 1-1 gelijk in de heenwedstrijd. Arouca maakte toen in Almelo in blessuretijd gelijk. Een cruciaal doelpunt, zo blijkt na twee ontmoetingen.

In Portugal was de opdracht voor Heracles vrij helder. De winnaar van de play-offs moest een doelpunt maken om kans te houden op de derde voorronde van de Europa League.

Schaars
Mogelijkheden op die treffer waren echter bijzonder schaars. Het duurde tot de veertigste minuut voordat Heracles überhaupt een doelpoging waagde. De kopbal van Ramon Zomer, die in de rust geblesseerd achterbleef in de kleedkamer, ging echter naast.

In de tweede helft was Heracles iets gevaarlijker tegen de Portugese nummer vijf van het afgelopen voetbaljaar. Zo vond Brandley Kuwas keeper Rafael Bracali op zijn weg en leverden inzetten van Jaroslav Navratil, Robin Gosens en Thomas Bruns evenmin het gewenste resultaat op.

Heracles blijft dus weliswaar ongeslagen in zijn eerste Europese seizoen, maar is al na een ronde uitgebekerd. De ploeg uit Overijssel kan zich dus richten op de start van de Eredivisie. Zondag wacht de Almeloërs opnieuw een verre uitwedstrijd: in Kerkrade, bij Roda JC. (FOX Sports)

AZ gaat door na zege in Griekenland

4 augustus 2016
AZ gaat door na zege in Griekenland
AZ heeft zich geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Na de 1-0 van vorige week was de ploeg van John van den Brom ook in Griekenland...