In navolging van rivalen PSV en Feyenoord is ook Ajax de eerste speelronde zonder kleerscheuren doorgekomen. De Amsterdammers wonnen met 1-3 bij Sparta Rotterdam.

De traditieclub uit Spangen speelde zijn eerste wedstrijd sinds 2010 op het hoogste niveau. Trainer Alex Pastoor koos ervoor om niet al te aanvallend voor de dag te komen. Het plan om de nul te houden kon echter binnen no time al in de prullenbak worden gegooid.

Binnen zes minuten kopte Davy Klaassen de bezoekers namelijk al op 0-1. De aanvoerder, woensdag in het Europese duel met PAOK de reddende engel voor zijn ploeg, knikte op aangeven van Anwar El Ghazi binnen.

Sparta bleek allerminst van slag door de vroege tegengoal. Binnen tweehonderd tellen schoot Ryan Sanusi de gelijkmaker op de borden uit een vrije trap. Via het been van Nemanja Gudelj werd Jasper Cillessen geklopt.

Sinkgraven
Hoewel Ajax al in de eerste helft verreweg de meeste kansen kreeg, nam de vice-kampioen pas na rust afstand. Daley Sinkgraven, verrassend opgenomen in de basis, beloonde het vertrouwen van Peter Bosz en tekende voor de 1-2. De middenvelder had nog nooit eerder een doelpunt gemaakt voor Ajax.

Sinkgraven speelde ook een hoofdrol bij de derde treffer van zijn ploeg. Hij stuurde Mateo Cassierra weg en de Colombiaan rondde keurig af. Ook Cassierra beleefde daardoor een primeur: hij scoorde eveneens voor het eerst. Ajax eindigde het duel met tien man, doordat Joël Veltman in de slotfase zijn tweede gele kaart ontving. (FOX Sports)