Roda JC en Heracles Almelo hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden: 1-1. Adil Auassar en Jaroslav Navratil scoorden.

Bij de Limburgers was het deze zomer weer een komen en gaan van spelers. Na de handhaving van vorig seizoen mikt de nieuwe trainer Yannis Anastasiou op een meer aanvallende speelstijl, maar het gerenoveerde Roda JC had zondag duidelijk opstartproblemen.

Tegen Heracles, dat afgelopen donderdag teleurstellend werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League, kon het in de eerste helft weinig klaarspelen. Een kansje voor Martin Milec, dat was het wel zo’n beetje.

Ook de Almeloërs stelden teleur, al kwam de ploeg na bijna een half uur spelen toch op voorsprong. Na een actie van Iliass Bel Hassani viel de bal per toeval voor de voeten van Jaroslav Navratil, die vervolgens doelman Benjamin van Leer passeerde: 0-1.

Omzettingen
In de tweede helft kroop Roda JC meer uit z’n schulp na enkele wissels en omzettingen. Adil Auassar raakte na een uur de paal. Bijna een kwartier later kon de linkspoot wel juichen toen hij de bal door de benen van Bram Castro schoot: 1-1.

In de slotfase wisten beide ploegen geen noemenswaardige kansen meer te creëren. Na de 3-1 van een jaar terug tijdens de eerste speelronde viel er deze editie dus geen winnaar te noteren. Gezien het spelbeeld een logische uitkomst. (FOX Sports)