Door een ingeving van Zlatan Ibrahimovic heeft Manchester United zondag de Community Shield in de wacht gesleept. De Zweedse spits kopte tegen Leicester City vlak voor tijd raak: 2-1.

Manchester United, zonder Memphis en Timothy Fosu-Mensah, nam na ruim een half uur de leiding. Jesse Lingard kreeg het op z’n heupen en dribbelde als een koning door de defensie van de Foxes. Ook op zijn afronding was niets aan te merken: 1-0.

Shinji Okazaki kreeg daarvoor nog tot twee keer toe de kans om Leicester City aan een voorsprong te helpen, maar onder meer de lat stond succes in de weg.

Flater Fellaini
Na rust profiteerde Jamie Vardy van een afgrijselijke terugspeelbal van Marouane Fellaini. De spits omspeelde David de Gea en zette vervolgens de 1-1 op het bord.

De ontmoeting op Wembley stevende af op een onbesliste strijd, maar de tot dan toe vrijwel onzichtbare Zlatan Ibrahimovic liet dan toch van zich spreken.

Zijn rake kopbal betekende de 2-1 en tevens het veroveren van de Community Shield. De tweede scalp van José Mourinho deze zondag, na de komst van Paul Pogba. (FOX Sports)