Carvajal snelt langs tegenstander en doelpuntenmaker Yevhen Konoplyanka
Carvajal snelt langs tegenstander en doelpuntenmaker Yevhen Konoplyanka - © ANP

Europese Supercup is prooi voor Real Madrid

9 augustus 2016
Real Madrid heeft het Spaanse onderonsje met Sevilla om de Europese Supercup gewonnen.

De winnaar van de Champions League versloeg de winnaar van de Europa League in Trondheim na een verlenging met 3-2.

Trainer Zinedine Zidane van Real kon dinsdag nog niet beschikken over zijn vedetten Cristiano Ronaldo (geblesseerd) en Gareth Bale (niet fit). De Fransman liet Karim Benzema, die nog niet volledig hersteld is van een rugblessure, bovendien beginnen op de bank.

Asensio
In het basiselftal van De Koninklijke was er daarom een plaats voor Marco Asensio, de twintigjarige Spaanse schaduwspits met een Nederlandse moeder, die is teruggekeerd na een periode van verhuur aan Espanyol. Asensio was direct bepalend en bracht Real Madrid met een prachtig schot van afstand op 1-0.

Nog voor rust trok Sevilla de stand gelijk door een doelpunt van de Italiaan Franco Vazquez. Met de gelijke stand op het bord probeerde Zidane na een uur spelen toch iets te forceren en stuurde hij achtereenvolgens Benzema en Luka Modric het veld op.

Ramos
Door een overtreding van Sergio Ramos op Vitolo in het strafschopgebied kreeg Sevilla na 72 minuten de kans om een voorsprong te nemen. Invaller Yevhen Konoplyanka schoot raak vanaf de stip. Sevilla leek stand te houden, maar Ramos sleepte in de slotseconde van de blessuretijd een verlenging uit het vuur.

De extra tijd was nog maar net begonnen of Sevilla incasseerde de volgende tegenslag. Thimothée Kolodziejczak werd na zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd.

Met een man minder kwam Sevilla onder zware druk te te staan, maar de ploeg van de Argentijnse trainer Jorge Sampaoli bleef - ondanks een afgekeurde goal van Ramos - lang overeind. Tot het doelpunt van Daniel Carvajal in de 119e minuut. (FOX Sports/ANP)