Luis Enrique had zeer lovende woorden in petto voor Jorge Sampaoli, zondag en woensdag zijn tegenstander in de Spaanse Supercup.

"Ik hou van Sampaoli's filosofie", zei de FC Barcelona-trainer over zijn Argentijnse collega, die sinds deze zomer de scepter zwaait bij Sevilla.

"Zijn ploegen spelen aantrekkelijk voetbal en hij maakt zijn teams extreem taai. Dat maakt Sevilla gevaarlijk, iets wat ze de voorbije jaren steeds zijn geweest."

Klaar voor de strijd
Volgens Enrique zijn Lionel Messi en consorten echter klaar voor de Spaanse seizoensopener. Veel meer dan vorig jaar, toen de dubbele confrontatie met Athletic Club de Bilbao pijnlijk verloren ging.

"Dit jaar lijkt in niets op het vorige. Destijds zaten we 48 uur voor de eerste wedstrijd zes uur in het vliegtuig vanuit Tbilisi", quote Sport de Spaanse oefenmeester.

"Dit jaar zijn de omstandigheden heel anders, nu we ook geen oefentournee door de Verenigde Staten hebben gemaakt. Dit betekent niet dat het resultaat anders zal zijn, maar ik hoop van wel." (FOX Sports)