Rusnák gelaten tijdens het duel met Excelsior
Rusnák gelaten tijdens het duel met Excelsior - © FOXSports.NL

Opnieuw 'Rotterdamse nederlaag' voor FC Groningen

13 augustus 2016
FC Groningen is opnieuw onderuit gegaan in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ernest Faber werd met 2-0 geklopt door Excelsior. Dat kwam mede door een bizarre slotfase.

Want de 93ste minuut was er een om niet snel te vergeten. FC Groningen-doelman Sergio Padt was mee naar voren geslopen en verlengde een voorzet van Albert Rusnák. Bijna had de sluitpost een Martin Hansen-scenario geschreven: zijn inzet - een kopbal - kwam tegen de paal.

In de tegenstoot probeerde Padt de bal te onderscheppen, maar de goalie werd van achteren onderuit gehaald. Zo kon Kevin Vermeulen vanaf ruim vijftig meter (!) raak schieten, waardoor de beslissende 2-0 op het bord verscheen. Hierdoor liep Groningen tegen zijn tweede Rotterdamse nederlaag van het seizoen aan. Vorige week kreeg de ploeg een oorvijg van Feyenoord: 0-5.

Knauw
Het Groningse zelfvertrouwen kreeg zaterdag op Woudestein al pijlsnel een knauw, door de vroege openingstreffer van Jurgen Mattheij. De verdediger, niet bepaald bekend wegens zijn scorend vermogen, kopte al na tweeënhalve minuut raak. Groningen moest aan een inhaalrace beginnen, maar benutte zijn kansen niet.

Ook Tom van Weert, vorig seizoen nog spelend voor Excelsior, kopte naast het doel van zijn voormalige teamgenoten. Toen dat in de tweede helft gebeurde, stond Hedwiges Maduro al lang en breed onder de douche. De jubilaris, die vandaag zijn honderdste duel in de Eredivisie speelde, werd na een half uur afgelost door nieuwkomer Samir Memisevic.

Nadat Terrell Ondaan naliet om de trekker namens Excelsior over te halen, sloeg Vermeulen op spectaculaire wijze toe. Het is de eerste keer dat de Rotterdammers met twee zeges aan een seizoen op het hoogste niveau beginnen. (FOX Sports)

 

ADO wint zonder Fraser wel in Arnhem

13 augustus 2016
ADO wint zonder Fraser wel in Arnhem
ADO Den Haag heeft Vitesse in de eigen Gelredome flink in de luren gelegd. De Arnhemmers waren de betere ploeg, maar de bezoekers gingen er met...