Aanvoerder Davy Klaassen heeft Ajax tegen FK Rostov wederom hoogstpersoonlijk in de race gehouden voor de Champions League-groepsfase: 1-1.

Dat Ajax tegen de Russen mocht aantreden in de laatste play-off van de Champions League, dankte de ploeg ook al aan zijn captain. Klaassen schoot de Amsterdammers op bezoek bij PAOK Saloniki (1-2) immers in zijn eentje een ronde verder met twee goals.

Tegen Rostov bracht de 23-jarige middenvelder zijn totaal in deze Europese campagne op drie. Klaassen mocht een kleine tien minuten voor rust aanleggen van elf meter, nadat een schot van Riechedly Bazoer met de arm was gekeerd, en schoot feilloos de 1-1 binnen.

Weer niet de nul
Christian Noboa had er twintig minuten eerder voor gezorgd dat Ajax ook in de vijfde wedstrijd onder leiding van Peter Bosz niet de nul wist te houden. Bij een vrije trap van de Ecuadoriaan stapte Jasper Cillessen naar rechts, waardoor hij niet meer bij de bal kon komen in zijn hoek: 0-1.

De voorronden van de Champions League lijken het beste in Klaassen naar boven te halen. De Hilversummer loopt een-op-een in het voorportaal van Europa's miljoenenbal; met zijn twee treffers tegen Rapid Wien van vorig jaar erbij opgeteld, maakte Klaassen vijf doelpunten in vijf wedstrijden. 

Doelpunt noodzaak
Ajax zal de trefzekerheid van zijn aanvoerder ook nodig hebben volgende week in Rusland. Door het uitdoelpunt van FK Rostov zal de ploeg van Bosz móéten scoren om de groepsfase te bereiken. (FOX Sports)