Sevilla en Barcelona kruisen woensdagavond voor de tweede keer deze week de degens. Inzet: de Spaanse Supercup.

De eerste wedstrijd werd zondag in Sevilla met 0-2 gewonnen door de Catalanen. Na rust waren Luis Suárez en Munir El Haddadi trefzeker.

Barça liep in die wedstrijd tegen twee flinke dompers op. Zowel linksback Jérémy Mathieu als spelbepaler Andrés Iniesta vielen in de eerste helft geblesseerd uit.

Beide spelers zijn niet fit voor de return en buiten de selectie gelaten, net als de al eerder geblesseerde geraakte goalie Marc-AndréTer Stegen. Neymar Jr. en Rafinha zijn nog actief op de Olympische Spelen.

Ook Sevilla kent problemen in de personele bezetting en dan voornamelijk de verdediging. Adil Rami (hamstring) en linksachter Sergio Escudero (rib) hebben inmiddels eveneens plaatsgenomen in de ziekenboeg en zijn er woensdagavond niet bij.

Aanpassingen
"We hebben problemen in de verdediging, maar we gaan er alles aan doen om schade aan te richten in Camp Nou", aldus trainer Jorge Sampaoli. "We gaan iets aanpassen in de opstelling naar aanleiding van de vorige wedstrijd. Het wordt een lastige kluif, maar we hebben nog steeds een kans om te winnen."

Luis Enrique was tevreden over het optreden van zijn ploeg en ziet dan ook geen reden om het spel van Barcelona te veranderen. "Grote teams passen zich niet aan. De druk ligt bij Sevilla na onze 2-0 winst, maar we gaan niet afwachten. We moeten zorgen dat wij de eerste klap uitdelen." (FOX Sports)