Markus Henriksen kan donderdagavond met AZ uitkomen in het uitduel met FK Vojvodina in de play-offs van de voorronden van de Europa League.

De middenvelder is op tijd hersteld van een lichte blessure die hij zondag in het door zijn club verloren duel met PSV (1-0) opliep.

Voor de geblesseerde Ben Rienstra en Jop van der Linden komt de wedstrijd in het Servische Novi Sad nog te vroeg.

Ook Muamer Tankovic ontbreekt nog in de selectie van coach John van den Brom. Hij is nog maar net terug van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld met Zweden.

Goed gevoel
Trainer Van den Brom heeft ondanks de nederlaag een goed gevoel overgehouden aan de nederlaag bij PSV. "In Eindhoven hebben we zondag voor het eerst verloren dit seizoen. Toch denk ik denk dat we daar wel goede dingen uit hebben gehaald om de groepsfase van de Europa League te bereiken."

"Vojvodina is een goede ploeg, maar niet net zo goed als PSV. We kunnen wel kiezen voor de manier van spelen die aansluit bij de aanpak van zondag. Maar als we eruit komen, moeten we zakelijker zijn in de afwerking. We willen graag die uitgoal maken."

Meleg
Dejan Meleg is één van de smaakmakers van FK Vojvodina. De aanvaller slaagde niet bij Ajax, dat hem ook nog aan SC Cambuur verhuurde. "Maar hij is één van de vele goede spelers die Vojvodina heeft. Dat soort type spelers hebben ze wel meer. Ik liep net door de gang en zag dat Dusan Tadic hier ook vandaan komt. Dat is ook zo’n échte Servische speler. We kunnen onze borst nat maken." (ANP)