FC Barcelona heeft woensdagavond de Spaanse Supercup opgeëist.

De Spaanse landskampioen won ook de return tegen Sevilla. In Camp Nou werd het 3-0. Zondag was Barcelona in Sevilla de sterkste, 0-2.

Arda Turan, die een kans kreeg in de Catalaanse aanval, vervulde een hoofdrol met twee doelpunten. De Turk profiteerde van de afwezigheid van Neymar, die op de Olympische Spelen met Brazilië actief is.

Turan opende de score al na tien minuten. Na een half uur spelen lieten de bezoekers een kans liggen om de bekerstrijd nog spannend te maken. Sevilla kreeg een strafschop na hands van de Franse nieuweling Samuel Umtiti maar de inzet van Vicente Iborra werd gekeerd door doelman Claudio Bravo.

Tweede van Turan
Vrijwel direct na de aftrap voor de tweede helft maakte Turan zijn tweede met een onverwachts, geplaatst schot van afstand. Lionel Messi zorgde voor de eindstand door buiten het bereik van keeper Sergio Rico te koppen.

FC Barcelona, waarbij Luis Suárez op de bank bleef, speelde de laatste tien minuten met tien man nadat Enrique zijn drie wissels had gebruikt en Javier Mascherano geblesseerd naar de kleedkamer was vertrokken.

Later bleek dat de verdediger een hamstringblessure heeft, waardoor hij minstens een week moet toekijken.

Het is voor de twaalfde keer dat FC Barcelona de traditionele seizoensopener wint. Met dat aantal is Barça recordhouder. Rivaal Real Madrid won de ‘Supercopa’ negen. (FOX Sports/ANP)