Schalke 04 ging zaterdag, mede dankzij een assist en goal van Klaas-Jan Huntelaar, met gemak door naar de volgende ronde van de DFB-Pokal.

De Königsblauen wonnen, ondanks een andere bal, met 1-4 bij de amateurs van FC 08 Villingen. Hoewel, Schalke reisde niet echt af naar de zesdeklasser, maar speelde in het stadion van mede-Bundesliga-club SC Freiburg. Het onderkomen van Villingen voldeed niet om het duel te kunnen huisvesten.

Dennis Aogo, een prachtig schot in de kruising, Breel Embolo en Johannes Geis (een enorme knal van afstand, assist Huntelaar) scoorden voordat de Nederlander de 0-4 op het bord zette.

Huntelaar, weer opgenomen in de voorselectie van Oranje, deelde een slimme beuk uit aan zijn directe tegenstander, die onderuit gleed en wanhopig de handen in de lucht stak richting de scheidsrechter. Die liet doorspelen en de Hunter kon koel afronden.

In de laatste minuut redde Villingen de eer. Ook 1. FC Köln en Borussia Mönchengladbach boekten zaterdagmiddag overwinningen. De ploeg uit Keulen rolde BFC Preussen met 0-7 op, terwijl Gladbach moeizaam met 0-1 won bij SV Drochtersen/Assel.

Dost helpt Wolfsburg verder
Bas Dost had succes met VfL Wolfsburg op bezoek bij FSV Frankfurt, dat uitkomt in de derde Liga. De Nederlandse spits zorgde na ruim een kwartier voor 0-2.

Steffen Schäfer had de score geopend. Dat was niet de bedoeling, want hij speelt bij de thuisclub. Die kwam in de tweede helft terug maar kon Wolfsburg niet uit de tweede ronde houden: 1-2.

Dost maakte in de slotfase plaats voor de Spanjaard Borja Mayoral. Jeffrey Bruma deed de volle 90 minuten mee. De oud-PSV'er kreeg wel geel. (FOX Sports/ANP)