Ruud Gullit
Ruud Gullit - © FOXSports.NL

'Gullit tekent voor twee jaar als assistent van Blind'

21 augustus 2016
Ruud Gullit wordt de nieuwe assistent van Danny Blind bij het Nederlands elftal, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant tekent de oud-international voor twee jaar bij de KNVB, waar hij de opvolger wordt van Dick Advocaat. Advocaat verliet onlangs de technische staf van Oranje om hoofdcoach te worden bij Fenerbahçe.

Gullit keert vandaag terug uit Suriname, waarna de laatste details wordt geregeld. De voormalige trainer van onder meer Chelsea en Feyenoord is vorige week benaderd door Danny Blind. 

“Omdat ik ervoor openstond hebben we samen gesproken en gaf Blind me het gevoel dat ik een meerwaarde kan zijn in de staf bij Oranje en voor het team”, zegt Gullit in de krant.

De aanvoerder van het gouden EK-team uit 1988 neemt al een voorschot op zijn aanstaande aanstelling, die nog niet door de KNVB is bevestigd. "Behoudens EK-finalist Frankrijk stijgt geen enkel land in onze poule boven de andere uit met Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Die landen moeten we achter ons laten en waarom maken we geen kans tegen Frankrijk?"

"Desnoods door vanuit de verdediging te spelen om vervolgens toe te slaan met een luizige counter. Dat zijn vaak de mooiste overwinningen. Ik zit hier in Suriname, maar je begrijpt en hoort dat ik al volop met Oranje bezig ben." (FOX Sports)

 

Gerelateerd