Bondscoach Sam Allardyce van Engeland gaat doelman Joe Hart oproepen voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor de wereldtitelstrijd van 2018 tegen Slowakije.

Dat is opvallend omdat de keeper dit seizoen bij Manchester City in de Premier League nog niet werd opgesteld. Naar verluidt heeft hij van clubcoach Pep Guardiola te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

Bovendien liet Barcelona dit weekeinde weten met Manchester City in onderhandeling te zijn over een transfer van Claudio Bravo, ook een doelman.

"Joe maakt zeker deel uit van onze selectie'', verklaarde Allardyce desondanks. Of de 63-voudig international (29) ook daadwerkelijk onder de lat staat in Slowakije bleef onduidelijk.

"Over mijn plannen ga ik eerst met hem zelf in gesprek, voor ik daar een mededeling over doe. Zo werkt dat met alle spelers.''

Bij Manchester City, na twee duels medekoploper in Engeland, staat vooralsnog de Argentijn Willy Caballero onder de lat. Everton, met als trainer Ronald Koeman, zou interesse hebben in Hart.

De wedstrijd tegen Slowakije is de start van de campagne van Allardyce, die na een voor Engeland teleurstellend EK in Frankrijk Roy Hodgson opvolgde. (ANP)

Gerelateerd