Neymar
Neymar - © Pro Shots

Neymar: Ik ben niet langer aanvoerder van Brazilië

22 augustus 2016
Zijn beslissende penalty in de olympische finale tegen Duitsland, was Neymars laatste actie voor Brazilië met de aanvoerdersband om zijn arm.

Nadat hij met zijn land olympisch goud had gegrepen maakte de 24-jarige vedette bekend dat hij niet langer captain wil zijn van de Seleçao.

"Vandaag ben ik een kampioen geworden en geef ik de aanvoerdersband op", aldus Neymar tegenover SporTV. "Het was een eer, maar vanaf vandaag ben ik niet langer captain. Ik zal bondscoach Tite laten weten dat hij op zoek kan naar een andere aanvoerder."

Kritiek
Neymar kreeg in aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen veel kritiek te verduren. Eerst ging het vooral om zijn frequente nachtclubbezoeken, maar na de teleurstellende toernooistart riep onder meer legende Zico op Neymar zijn band af te nemen.

De Barcelona-aanvaller bewees daarna met enkele prima wedstrijden wel degelijk een leider te zijn, maar zal zijn land dus voortaan dienen zonder band om zijn bovenarm.

Kleine vakantie
Beginnend met de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador en Colombia, van 1 en 7 september. Neymar heeft van Barça toestemming gekregen die duels in zijn vaderland af te wachten. Hij mist daardoor het competitietreffen met Athletic Bilbao. (FOX Sports)

 

Gerelateerd