Kevin Strootman (rechts)
Kevin Strootman (rechts) - © Pro Shots

Strootman: Ik speel nog niet op de toppen van mijn kunnen

22 augustus 2016
20 augustus 2016

Roma

-

Udinese

Serie A
Kevin Strootman is het seizoen prima begonnen bij AS Roma, maar de middenvelder verzekert dat er nog meer in het vat zit.

Strootman maakte in de eerste twee wedstrijden van de Romeinen de 90 minuten vol, een verademing na twee seizoenen waarin hij door langdurig blessureleed tot slechts elf competitiewedstrijden kwam.

"Fysiek voel ik me goed", aldus Strootman op de persconferentie voor het Champions League-treffen met FC Porto.

"Ik speel nog niet op de toppen van mijn kunnen, maar het voelt goed. Ik heb voor het eerst twee wedstrijden in drie dagen gespeeld (de heenwedstrijd tegen FC Porto en het competitieduel met Udinese, red.), dat is belangrijk."

Nederlands elftal
Danny Blind zal de ontwikkelingen in Rome met tevredenheid volgen. De bondscoach nam Strootman op in zijn voorlopige selectie voor het oefenduel met Griekenland en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

De 26-jarige middenvelder is in potentie bovendien (weer) een belangrijke pion op het Oranje-middenveld, dat met (mogelijke) namen als Riechedly Bazoer en Jorrit Hendrix weliswaar overloopt van talent, maar weinig ervaring heeft op het hoogste niveau.

Oranje-captain
Strootman droeg niet voor niets de aanvoerdersband in de oefenwedstrijd tegen Ierland in mei, een eer die hij overigens meer dan waar maakte op het veld.

Ook bij AS Roma heeft hij zich bewezen als natuurlijk leider. Daar is de Ridderkerker derde captain achter clubiconen Francesco Totti en Daniele De Rossi. Bij afwezigheid van dat duo droeg Strootman zaterdag de band tegen Udinese. (FOX Sports)