Het seizoen begon veelbelovend voor PEC Zwolle: de ploeg van Ron Jans domineerde in de openingswedstrijd tegen N.E.C. en leek de eerste dag als koploper af te sluiten.

Reagy Ofusu gooide roet in het eten met een late gelijkmaker. Sindsdien heeft PEC geen punt gepakt en geen doelpunt gemaakt. 

Rechterrijtje
Sinds PEC Zwolle in 2012 promoveerde naar de Eredivisie is er nooit sprake geweest van degradatiezorgen bij de Overijsselse club. Sterker nog, sinds Ron Jans het stokje van Art Langeler overnam in 2013 had PEC altijd een vliegende start.

Na drie wedstrijden pronkte de bekerwinnaar van 2014 in het tijdperk Jans altijd in het linkerrijtje en had minstens zeven punten.

Nu staat de ploeg niet alleen in het rechterrijtje, maar blijft het alleen het eveneens teleurstellende FC Groningen voor.

Tegengoals
Sinds het gelijkspel tegen N.E.C. krijgen de blauwvingers doelpunt na doelpunt om de oren. Op Het Kasteel was promovendus Sparta genadeloos en won met 3-0. Afgelopen zaterdag kwam, zag en overwon landskampioen PSV in Zwolle: 0-4.

Offensief onmachtig
Het schot van Ryan Thomas in de negentiende minuut was tegen de Eindhovenaren de enige keer dat doelman Jeroen Zoet op de proef werd gesteld.

Het is tekenend voor de slechte start van PEC. Met slechts negen schoten op goal waagde geen enkele Eredivisieploeg dit seizoen minder doelpogingen dan de ploeg van Jans.

Zaterdag gaat PEC op bezoek bij sc Heerenveen. Jans moet vrezen voor een nederlaag tegen zijn voormalige werkgever, aangezien Zwolle nog nooit won in het Abe Lensta Stadion. 

Maak het Eredivisie-seizoen nog spannender en stel je eigen team samen op www.profcoach.nl