De Zweedse bondscoach Janne Andersson heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd tegen Nederland.

Na het afzwaaien van onder meer sterspeler Zlatan Ibrahimovic na het afgelopen EK, resteert een relatief onervaren spelersgroep die op clubniveau overwegend actief is in de Europese middenmoot.

Aanvoerder Andreas Granqvist (31) is met 55 interlands de meest ervaren speler. De verdediger, die eerder uitkwam voor FC Groningen, speelt momenteel bij FC Krasnodar.

Ook Marcus Berg behoort met 41 interlands al tot de oudgedienden. De 30-jarige spits is via onder meer FC Groningen en PSV beland bij Panathinaikos. Ook Palermo-middenvelder Oscar Hiljemark (oud-PSV) heeft een verleden in de Eredivisie.

Oefenprogramma
Nederland oefent als voorbereiding op 1 september in Eindhoven tegen Griekenland. Zweden speelt geen oefenwedstrijd voorafgaand aan het duel. Andersson gebruikt de tijd liever om te bouwen aan nieuwe vastigheden.

Vooral op doel is de erfenis zwaar na het stoppen van oud-PSV'er Andreas Isaksson (133 interlands). Met slechts vier interlands lijkt Robin Olson van FC Kopenhagen de nieuwe eerste keus.

Op het middenveld stopten bovendien oud-AZ'er Pontus Wernbloom en de 131-voudig international Kim Källström. Daarnaast is Sebastian Larsson van Sunderland, met 87 interlands, geblesseerd. Ook verdediger Martin Olsson van Norwich City is er niet bij. (FOX Sports)

Nederland-Griekenland is donderdag 1 september LIVE te zien bij FOX Sports.

Gerelateerd