Peter Bosz stond na afloop van de desastreuze ontmoeting met FK Rostov met een sip gezicht de pers te woord.

De 4-1 nederlaag in Rusland kwam hard aan bij de Amsterdammers, die Champions League-voetbal op hun buik kunnen schrijven.

"Het was angstig, heel angstig", aldus Bosz. "We speelden niet met lef en durf. Het was slordig in balbezit, we waren bang om vooruit te spelen. Dat was vanaf minuut één zichtbaar.”

De 1-1 van vorige week leverde nog aanknopingspunten op, maar in Rostov ging het compleet mis. "Dit was een totaal andere wedstrijd. In de eerste hadden we meer moeten scoren, nu hadden we niks in te brengen en zijn we terecht uitgeschakeld."

Verslagenheid
In de kleedkamer heerste verslagenheid. "Iedereen was stil en beseft dat we een gigantische kans hebben laten liggen." Of Bosz nog het woord nam? "Ik heb weinig gezegd."

"Dit was niet goed genoeg over twee wedstrijden, zij waren beter. Als we zo spelen dan hebben we ook gewoon niets te zoeken in de Champions League", baalde de trainer.

Hoe nu verder, ook na de tegenvallende competitiestart? "Dit heb ik bij andere clubs op een ander niveau ook meegemaakt. Dit is natuurlijk niet het niveau wat Ajax kan halen. We zullen de jongens vertrouwen moeten geven, en snel ook." (FOX Sports)