Jasper Cillessen vertrekt naar FC Barcelona.

De doelman stapt binnen 24 uur na de nederlaag van Ajax bij Rostov (4-1) in Rusland op het vliegtuig naar Spanje, waar hij snel medisch gekeurd wordt.

"Vandaag of morgen vlieg ik nog naar Barcelona", vertelde Cillessen voor de camera van Ziggo Sport. "Daar moet het rondkomen. Ik wil eigenlijk niet over deze transfer praten. Ik vertrek met zo'n nederlaag niet door de voordeur maar door de achterdeur. Dat is jammer. Ik had Ajax graag nog een keer geholpen.''

Cillessen wilde niets kwijt over zijn status bij Barcelona. De kampioen van Spanje heeft met Marc-André ter Stegen al een een goede keeper in huis. "Bij Ajax moest ik ook eerst concurreren met Kenneth Vermeer. Die strijd heb ik gewonnen. Dat ga ik nu weer doen. Daarbij speelt Barcelona zo'n zestig wedstrijden in het jaar. Dat zijn er een stuk meer dan hier bij Ajax."

Cillessen stapte in de zomer van 2011 voor dik drie miljoen euro over van N.E.C. naar Ajax. Met zijn transfer naar Barcelona is naar verluidt ruim tien miljoen gemoeid. (FOX Sports/ANP)