Het succes van Enes Ünal bij FC Twente smaakt de Tukkers naar meer. Donderdag legde de club met Bersant Celina de volgende Manchester City-huurling vast.

De 19-jarige Kosovaar, die voor een seizoen wordt gehuurd van de Engelse grootmacht, was naar eigen zeggen 'direct enthousiast' toen FC Twente zich meldde.

"Een paar maanden geleden is er voor het eerst contact geweest", aldus Celina op de website van Twente. "Ik was direct enthousiast over een overstap naar FC Twente."

Aanvallende middenvelder
"Ik zou mezelf beschrijven als aanvallende middenvelder die op meerdere posities kan spelen, bijvoorbeeld ook op de vleugel. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Celina kwam vorig seizoen tot dertien minuten in de Premier League. In de FA Cup speelde hij in drie wedstrijden in totaal zeventig minuten.

Derde City-huurling
De eenmalig international, die in 2012 het Noorse Strömsgodset verruilde voor de jeugdopleiding van Manchester City, is het derde talent van de Engelsen dat in Enschede neerstrijkt deze zomer.

Eerder bewandelden Ünal en Yaw Yeboah dezelfde weg. Eerstgenoemde scoorde direct drie keer tijdens zijn debuut in de basis. (FOX Sports)