Rafael van der Vaart heeft zijn eerste minuten mogen maken voor FC Midtjylland.

De 33-jarige Nederlandse middenvelder viel in de uitwedstrijd van de play-off voor de Europa League tegen Osmanlispor in. Hij verving de Tsjech Václav Kadlec in de 73e minuut.

Toen was er geen redden meer aan voor FC Midtjylland en Van der Vaart. De club uit Ankara leidde al comfortabel met 2-0 door treffers van de Portugees Tiago Pinto. Osmanlispor had in Denemarken al met 1-0 gewonnen en plaatst zich dus voor de groepsfase van de Europa League.

De eerste actie van Van der Vaart, die voor het eerst deel uitmaakte van de selectie van Midtjylland, was een overtreding op Musa Çagıran.

De 109-voudig international is in Denemarken neergestreken om bij zijn handballende vriendin Estavana Polman te kunnen zijn.

West Ham United
Later op de avond viel verrassend het doek voor West Ham United. De Hammers verloren in eigen huis met 0-1 van Astra. De Roemenen, vorig seizoen nog een van de tegenstanders van AZ, hielden West Ham een week eerder op 1-1. In de return maakte Felipe Teixeira vlak voor rust de winnende treffer.

Sassuolo
Sassuolo had een succesvollere avond. Na een 0-3 uitzege bij het Servische Crvena Zvezda volgde een 1-1 gelijkspel in Italië. Timo Letschert, de laatste twee duels op de bank bij zijn nieuwe club, mocht de laatste achttien minuten invallen. (FOX Sports/ANP)