Ruud Gullit
Ruud Gullit - © FOXSports.NL

Komst Gullit naar Nederlands elftal ketst af

26 augustus 2016
Ruud Gullit wordt toch geen assistent bij het Nederlands elftal. De komst van de oud-international is afgeketst.

Beide partijen kwamen niet tot een akkoord, omdat de KNVB twee voorwaarden niet in het contract wilde laten vastleggen. Gullit wilde promotie binnen de technische staf maken als er iemand zou vertrekken. Daarnaast wilde hij tussentijds kunnen vertrekken bij Oranje.

"Daar wilde ik gewoon niet aan voldoen", vertelt Hans van Breukelen. De technisch directeur van de KNVB wijst op de situatie van Dick Advocaat die na drie oefeninterlands alweer vertrok als assistent van Danny Blind bij Oranje. Hij werd liever hoofdtrainer van Fenerbahçe. "Dat willen we niet nog een keer meemaken." 

Van Breukelen wilde Gullit ook niet de garantie geven dat hij Blind of zijn eerste assistent Marco van Basten bij vertrek kan opvolgen. "Daar begin ik niet aan. Dat is niet de lijn die ik wil volgen."

Jammer
Bondscoach Danny Blind stelde vrijdag dat hij het 'jammer vindt' dat de samenwerking met Gullit geen gestalte krijgt.

Gullit, de aanvoerder van het gouden Oranje in 1988, reageerde vorige week zelf al op zijn naderende nieuwe rol. “Behoudens EK-finalist Frankrijk stijgt geen enkel land in onze poule boven de andere uit met Zweden, Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg. Die landen moeten we achter ons laten en waarom maken we geen kans tegen Frankrijk?” (FOX Sports/ANP) 

 

 

Gerelateerd