Hoe zou men in Eindhoven hebben gekeken naar Bayern München - Werder Bremen? De Rekordmeister, tegenstander van PSV in de Champions League, maakte gehakt van Werder tijdens de seizoensopening: 6-0.

Bayern speelde met de bezoekers uit Noord-Duitsland, die hun handen mochten dichtknijpen dat de score niet hoger uitviel. Het belooft weinig goeds voor de kansen van PSV, als beide ploegen elkaar op 19 oktober (in München) en 1 november (in Eindhoven) treffen op het miljoenenbal.

Al moet daarbij worden aangetekend dat Werder Bremen een ideale tegenstander was om het seizoen tegen te beginnen. De Noord-Duitsers blameerden zich een week eerder in de DFB-Pokal tegen het nietige Sportfreunde Lotte (2-1 nederlaag).

In dat duel bleek dat Werder de problemen van vorig jaar - toen de club zich pas op de slotdag veilig speelde - allesbehalve had opgelost.

Beauty Xabi Alonso
Binnen negen minuten knalde Xabi Alonso de thuisploeg met een prachtige volley op een 1-0 voorsprong. Vier minuten later besliste Robert Lewandowski het duel eigenlijk al. De Pool mocht door op randje buitenspel en ramde de bal in de verre hoek: 2-0.

Bayern kreeg voor rust meerdere kansen op 3-0, maar moest tot de tweede helft wachten tot die goal eindelijk viel. Thomas Müller vond Lewandowski met een afgemeten voorzet, waarna de spits voor zijn tweede van de avond aantekende: 3-0.

Aangever Müller
Müller was sowieso goed op dreef als aangever. Na zijn beslissende voorzet op Lewandowski stelde de Duitse aanvaller ook Philipp Lahm (4-0, schot via de binnenkant paal) en Franck Ribéry (5-0, harde knal door het midden) in staat te scoren.

Het kind van de club werd echter overschaduwd door Lewandowski, die vanaf de stip zijn derde van de avond mocht maken en het seizoen zodoende uitstekend begon. In het bekerduel met Carl Zeiss Jena maakte de Pool ook al een hattrick. (FOX Sports)

 

Gerelateerd

Stand