Marc Wilmots
Marc Wilmots - © Pro Shots

Wilmots haalt uit naar Belgische voetbalbond

27 augustus 2016
Marc Wilmots heeft zaterdag in Belgische media uitgehaald naar de Belgische voetbalbond.

Hij werd als bondscoach ontslagen nadat België bij het EK in de kwartfinales tegen Wales werd uitgeschakeld. "De voetbalbond heeft er alles aan gedaan om mij te destabiliseren en ten val te brengen", zegt Wilmots onder meer in Le Soir.

Volgens de coach trok de bond tijdens de succesvolle periode de macht naar zich toe. "Gezien de problemen die mijn voorgangers ervaren hadden bij de nationale ploeg, had ik bij mijn aanstelling heel wat beslissingsbevoegdheden gevraagd. Die hebben ze me ook gegeven, maar toen de resultaten plots goed werden, wilden ze de macht plots toch naar zich toetrekken", aldus Wilmots. 

"Een coach wordt beoordeeld op zijn resultaten en op dat vlak kon ik de beste statistieken voorleggen. Maar ik begreep al snel dat het onder mijn bewind nooit goed genoeg zou zijn", sluit de trainer af.

Thierry Henry
Gisteren werd bekend dat Thierry Henry assistent-bondscoach wordt bij de Rode Duivels. De voormalig Frans international gaat werken met de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. (FOX Sports/ANP)