Bert van Oostveen vertrekt per 1 september als directeur betaald voetbal bij de KNVB.

De 45-jarige Van Oostveen ligt al langere tijd onder vuur. Zo ging er van alles fout bij Oranje. Het Nederlands elftal liep het EK in Frankrijk mis en ook was er veel commentaar op de aanstelling van bondscoaches Guus Hiddink en zijn directe opvolger Danny Blind.

Van Oostveen blijft voorlopig nog aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal en toernooidirecteur voor het EK vrouwen 2017.

"De afgelopen tijd als bestuursvoorzitter betaald voetbal is mooi, maar tegelijkertijd bovenmatig intensief geweest. Daarom heb ik de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst", aldus Van Oostveen. "Ik heb altijd gezegd dat je dit soort functies nooit langer dan tussen de zes en acht jaar moest doen. Dat bracht me tot de conclusie dat het tijd wordt voor nieuwe uitdagingen. Op verzoek van de KNVB blijf ik nog wel even aan."

Van Breukelen
Sinds de KNVB in de persoon van Hans van Breukelen een technisch directeur heeft aangesteld, is een belangrijk deel van het werk van Van Oostveen weggenomen.

Zo is Van Breukelen nu verantwoordelijk voor de technische zaken rond Oranje en dus de aanstelling van een nieuwe bondscoach.

Ook was er veel kritiek op de handelswijze van Van Oostveen in de zaak-FC Twente. De directeur sprak volgens velen voor zijn beurt door al over eventuele consequenties te spreken voordat de licentiecommissie zag had uitgelaten.

Griekenland en Zweden
Het Nederlands elftal komt deze week bij elkaar voor de oefeninterland tegen Griekenland en de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden.

Er was al veel commotie in aanloop naar deze interlands door het vertrek van assistent Dick Advocaat en het al dan niet aanstellen van Ruud Gullit als vervanger van de naar Fenerbahçe vertrokken Advocaat.

Eerder overwogen te stoppen
Van Oostveen overwoog al eerder te vertrekken als directeur betaald voetbal van de KNVB. Dat liet de 45-jarige bestuurder uit Amstelveen maandagavond weten bij de NOS. Hij speelde na de mislukte kwalificatie voor het EK van deze zomer al met de gedachte om zijn functie neer te leggen.

"Ik heb in die periode serieus overwogen om op te stappen. Maar we hadden er nog eens goed over gepraat intern en toen kwam ik tot de conclusie dat het niet het goede moment was. Ik ben geen wegloper."

 


(FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 6 14 14
2 PSV 6 14 11
3 Vitesse 7 14 3
4 AZ 6 13 10
5 FC Twente 7 12 4
6 Willem II 7 12 -1
7 FC Utrecht 7 11 3
8 Sparta Rotterdam 7 11 1
9 Heracles Almelo 7 11 -1
10 Feyenoord 6 10 2
11 VVV-Venlo 7 9 -4
12 FC Groningen 6 7 -1
13 sc Heerenveen 7 7 -1
14 PEC Zwolle 7 7 -3
15 ADO Den Haag 7 6 -3
16 FC Emmen 7 4 -9
17 Fortuna Sittard 6 2 -8
18 RKC Waalwijk 7 1 -17