Ajax krijgt serieuze concurrentie in de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech. Bronnen melden FOX Sports dat Swansea City concreet is voor de middenvelder van FC Twente.

De 23-jarige spelverdeler is een belangrijk doelwit voor de huidige nummer veertien van de Premier League.

Swansea verloor twee van de eerste drie competitieduels en is gericht aan het kijken naar directe versterkingen voordat op donderdag de transfermarkt in Engeland en Nederland sluit.

Twente
Wat dat betreft hebben Swansea en Ajax wat gemeen; beide clubs ondernamen pas serieuze stappen richting Ziyech, nadat de resultaten aan het begin van het seizoen teleurstelden.

Verschil is wel dat Swansea al langer aast op de Marokkaans international. Al weken sluimert de belangstelling van de Swans, maar concreet werd de onlangs door Amerikanen overgenomen club nooit. Twente liet bij monde van technisch directeur Ted van Leeuwen FOX Sports regelmatig weten dat Swansea zich nog niet gemeld had.

Maar dat is veranderd. Swansea, de club van onder anderen Mike van der Hoorn, Leroy Fer, Marvin Emnes en Kristoffer Nordfeldt heeft zich officieel gemeld in Enschede en is bereid meer dan 12 miljoen euro te betalen.

Fenerbahçe
Dat is aanzienlijk hoger dan het eerste bod van Ajax, dat naar verluidt rond de acht miljoen euro lag en daardoor in Enschede als niet serieus werd gezien. De vraag is nu of Ajax echt bereid is de portefeuille te trekken voor Ziyech en met Swansea in een wedstrijdje opbieden wil belanden.

Fenerbahçe, ook genoemd als potentiële kandidaat om Ziyech in te lijven, blijft vooralsnog achter in het geweld. De Turkse club is wel interessant in de ogen van de linkspoot, maar de werkgever van trainer Dick Advocaat wist nog geen overeenstemming te bereiken met de Tukkers. (FOX Sports)