Robbert Schilder
Robbert Schilder - © Pro Shots

Robbert Schilder maakt overstap naar Cambuur

29 augustus 2016
Robbert Schilder sluit per direct aan bij de selectie van SC Cambuur.

De 30-jarige linkspoot was transfervrij en tekent voor één seizoen in Leeuwarden.

Schilder doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in het seizoen 2006/2007 zijn debuut voor de Amsterdammers. Na twee verhuurperiodes aan Heracles Almelo maakte hij de overstap naar NAC Breda.

Twente
Hier wist hij een transfer af te dwingen naar FC Twente, waar hij vier seizoenen actief was en tot ruim honderd optredens kwam. De middenvelder mocht de afgelopen tijd zijn conditie op peil bij houden bij FC Twente, de club die hij deze zomer transfervrij verliet.

Technisch Directeur Henry van der Vegt over de komst van Schilder: "Robbert heeft bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam staan en is daarmee een zeer ervaren speler, die ook nog eens op meerdere posities uit de voeten kan. We zien in hem een versterking voor het middenveld met zijn inzicht en passing. We zijn zeer blij met zijn komst."

Utrecht
Schilder was ook in beeld bij FC Den Bosch en FC Utrecht. De middenvelder wilde echter niet naar de Domstad, omdat trainer Erik ten Hag hem als linksback wilde halen. Schilder voelt er weinig voor om nog  langer op die positie te spelen. (FOX Sports)