Wayne Rooney
Wayne Rooney - © Pro Shots

Big Sam: Wayne Rooney is mijn aanvoerder

30 augustus 2016
De nieuwe Engelse bondscoach Sam Allardyce heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Wayne Rooney.

"Wayne was een voortreffelijke aanvoerder van Engeland. De manier waarop hij deze rol vervulde, maakte het voor mij makkelijk hem te vragen of hij verder wil", meldde Allardyce maandagavond laat op de website van de Engelse voetbalbond FA.

Rooney nam de aanvoerdersband in 2014 over van Steven Gerrard.

Big Sam
Allardyce volgde deze zomer Roy Hodgson op. Die stapte op nadat zijn ploeg op het EK tegen IJsland al in de achtste finales werd uitgeschakeld. Aanvankelijk liet de nieuwe bondscoach het aanvoerdersvraagstuk nog open.

Engeland speelt zondag in de WK-kwalificatie tegen Slowakije. "Wayne is de meeste ervaren speler in de ploeg en geniet het meeste respect van zijn ploeggenoten", zei Allardyce over de 30-jarige aanvaller van Manchester United. "Het is de juiste keuze hem de leider van het team te laten zijn."

Shearer
Maandag zei analist en ex-topspits Alan Shearer in zijn column in The Sun nog dat Allardyce beter een andere captain kon kiezen: "Het wordt tijd dat Rooney aan zichzelf gaat denken. En dat betekent, helaas, dat hij moet stoppen met het spelen van interlandvoetbal." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd