Bondscoach Danny Blind krijgt opnieuw een tegenslag te verwerken.

Na het vertrek van Dick Advocaat en Hans Jorritsma moet Blind binnenkort ook afscheid nemen van assistent Marco van Basten. 

Van Basten is in gesprek met de wereldvoetbalbond FIFA over een functie, maar zal niet per direct vertrekken: "Met Danny Blind heb ik afgesproken dat ik tot uiterlijk de laatste kwalificatiewedstrijd van dit jaar - Luxemburg uit - assistent blijf. Tenzij er voor die tijd een opvolger is gevonden."

Voor Blind betekent het dat hij niet naar één, maar naar twee assistenten op zoek moet: "Natuurlijk ben ik hier niet blij mee. Maar het is een functie die Marco op het lijf is geschreven. En hoewel het voor mij betekent dat ik op zoek moet naar een vervanger, gun ik hem deze mooie kans."

Gullit
Maandag maakte Ruud Gullit al bekend hiervan door Van Basten op de hoogte te zijn gesteld, toen Gullit in onderhandeling was met de KNVB over de positie van assistent.  

"Ik was des duivels toen ik het van Marco hoorde en niet van Hans van Breukelen (technisch directeur van de voetbalbond, red.)", aldus Gullit bij het tv-programma RTL Late Night. "Dit is iets wat Hans mij had moeten vertellen."

De KNVB en Gullit zagen vervolgens af van een verdere samenwerking. (FOX Sports)

 

Gerelateerd