De stemming in Brazilië is volledig omgeslagen na het olympisch goud in eigen land. Nu is het zaak dat goede gevoel vast te houden, met prestaties in de WK-kwalificatie.

De Kanaries raakten ook het laatste restje van hun goddelijke aura - wat er nog over was na de 7-1 vernedering door Duitsland op het WK 2014 - kwijt door een zwakke start in de kwalificatiereeks.

Een nederlaag tegen Chili (2-0) en gelijke spelen tegen Argentinië (1-1), Uruguay (2-2) en Paraguay (2-2) betekenen dat de Seleção een schamele zesde plek inneemt.

De eerste vier landen plaatsen zich voor het WK in Rusland, de nummer vijf speelt een intercontinentale play-off tegen de winnaar van de kwalificatiereeks in Oceanië.

Golf van succes
De nieuwe bondscoach Tite - zijn voorganger Dunga werd ontslagen na de blamage op de Copa América Centenario - hoopt echter de huidige golf van succes te blijven bevaren. 

De Onder 23-ploeg, aangevuld met onder anderen Neymar, kroonde zich 3,5 week geleden voor het eerst in de historie tot olympisch kampioen. In eigen land nog wel.

Zeven olympiërs
Zeven van de achttien gouden olympiërs werden door Tite opgeroepen voor het grote Brazilië. Neymar, uiteraard, maar ook Gabriel Gabigol Barbosa, Marquinhos, Renato Augusto, Gabriel Jesus, Wéverton en Rodrigo Caio.

Zij moeten hun goede gevoel overbrengen op de Brazilianen die niet van de partij waren op de Spelen.

Dan mogen de aanstaande tegenstanders Ecuador (vannacht) en Colombia (in de nacht van dinsdag op woensdag) geen onoverkomelijke problemen opleveren.

Argentinië - Uruguay
De Argentijnen hervatten hun WK-kwalificatiereeks kort na Ecuador - Brazilië tegen koploper Uruguay. Bij winst gaan de Albiceleste Luis Suárez & consorten voorbij op de ranglijst. (FOX Sports) 

Ecuador - Brazilië zie je donderdag 1 september om 22.55 uur LIVE op FOX Sports 2. 
 
Argentinië - Uruguay zie je in de nacht van donderdag 1 september op vrijdag 2 september om 1.25 uur LIVE op FOX Sports 2.