Is viermaal dan eindelijk scheepsrecht voor Paraguay, als de Zuid-Amerikanen in de nacht van dinsdag op woensdag op bezoek gaan bij Uruguay?

De Uruguayanen zijn verantwoordelijk voor de grootste Paraguayaanse domper in de laatste decennia.

Op 24 juli 2011 drong Paraguay voor het eerst sinds 1979 weer eens door tot de finale van de Copa América. Om vervolgens met 3-0 op de broek te krijgen van Luis Suárez en consorten.

De huidig topschutter van FC Barcelona - toen net een half jaartje actief bij Liverpool - opende de score al na elf minuten, waarna Diego Forlán de stand met twee doelpunten naar 3-0 tilde en Paraguay geslagen achterliet.

Vijf remises
Overigens was een Paraguayaanse eindzege destijds op zijn minst opmerkelijk geweest. De ploeg van bondscoach Gerardo Tata Martino drong door tot de finale zonder één wedstrijd te winnen. Vijf keer werd er gelijkgespeeld.

Zowel in de kwart- als de halve finale slaagde Paraguay er bovendien niet in om te scoren. 

Drie keer kans op revanche
Na die zwarte dag in juli kreeg Paraguay tot driemaal toe de kans om sportieve revanche te nemen. De eerste kwam al na 2,5 maanden, in de kwalificatiereeks voor het WK van 2014. 

In eigen huis mochten de Paraguayanen echter van geluk spelen dat er niet weer verloren werd. Richard Ortiz maakte pas in de 90e minuut de 1-1. Ook de twee ontmoetingen daarna eindigden in 1-1. 

Viermaal scheepsrecht?
Dinsdagnacht krijgt Paraguay in het Estadio Centenario in Montevideo een nieuwe mogelijkheid. Viermaal moet dan eindelijk scheepsrecht zijn.

Brazilië en Argentinië
Later in de nacht komen ook Brazilië en Argentinië in actie. De Brazilianen kruisen de degens met Colombia, Argentinië gaat op bezoek bij Venezuela. (FOX Sports)

Uruguay - Paraguay zie je in de nacht van dinsdag 6 september op woensdag 7 september om 0.55 uur LIVE op FOX Sports 2.

Venezuela - Argentinië zie je in de nacht van dinsdag 6 september op woensdag 7 september om 1.25 uur LIVE op FOX Sports 4.

Brazilië - Colombia zie je in de nacht van dinsdag 6 september op woensdag 7 september om 2.50 uur LIVE op FOX Sports 2.