Mathias Gehrt
Mathias Gehrt - © Pro Shots

ADO Den Haag neemt afscheid van Mathias Gehrt

31 augustus 2016
Mathias Gehrt vertrekt per direct bij ADO Den Haag.

De club en de Deense middenvelder hebben in onderling overleg besloten het nog doorlopende contract te ontbinden. De 24-jarige Gehrt had in Den Haag nog een overeenkomst tot de zomer van 2017.

"De situatie van Mathias in Den Haag was verre van ideaal", zegt trainer Zeljko Petrovic in een reactie. "Mathias is lang geblesseerd geweest en heeft zich door grote inspanning teruggeknokt. Alleen nu moet hij wel gaan spelen. En met de huidige concurrentie op het middenveld wordt dat lastig. Mathias heeft zich altijd een echte prof getoond en ik gun hem een andere club en situatie."

Ondanks zijn vertrek heeft Gehrt wel genoten van zijn jaren bij ADO Den Haag. "ADO Den Haag heeft altijd het beste met me voorgehad. Ook in tijden van blessures. Maar nu wil ik aan graag aan spelen toekomen. Aangezien dat in de huidige situatie bij de club lastig is, hebben we in goed overleg besloten mijn contract te ontbinden."

Gehrt kwam aan het begin van het seizoen 2013/2014 van het Deense Brøndby naar ADO Den Haag. In zijn eerste twee seizoenen speelde hij 35 competitiewedstrijden waarin hij acht keer scoorde. De laatste twee seizoenen speelde de Deen door blessures en toegenomen concurrentie geen competitiewedstrijden meer. (FOX Sports)