Duitsland laat José Mourinho woensdagavond zien hoe je met een voetbalgrootheid als Bastian Schweinsteiger omgaat, als Finland op bezoek komt in Mönchengladbach.

Schweini, zoals de 32-jarige middenvelder liefkozend genoemd wordt in eigen land, krijgt tegen de Finnen het afscheid dat hij verdient. Na het EK in Frankrijk kondigde de routinier aan een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan, die ruim twaalf jaar besloeg. 

Na Finland staat de teller op 121 caps, waarin Schweinsteiger zich kroonde tot wereldkampioen, tweemaal een troostfinale won, een EK-finale verloor en tweemaal de halve finales haalde op een Europees kampioenschap. 

Afscheid
Afscheidswedstrijden worden eigenlijk niet meer georganiseerd in Duitsland, maar bondscoach Joachim Löw had daar met alle plezier maling aan, toen hij Schweinsteiger voor een laatste keer opriep voor de Mannschaft.

Nog eenmaal leidt de Kapitän zijn ploeggenoten de spelerstunnel uit in het Borussia Park.

Verademing
De respectvolle behandeling in zijn vaderland zal een verademing zijn voor de geroutineerde middenvelder, die zich bij Manchester United in een lastig parket bevindt.

Mourinho ziet het niet zitten in de wat statische Schweinsteiger en haalde met de veel atletischer Paul Pogba al een peperdure vervanger. 

'Zeer moeilijk'
Schweinsteiger zwoer trouw aan de Mancunians door te stellen dat hij 'er klaar voor is als het team hem nodig heeft'. Mourinho maakte echter duidelijk dat dat moment dit seizoen waarschijnlijk niet meer komt. 

"Het wordt zeer moeilijk", wond de Portugese manager er geen doekjes om. "Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar wel zeer moeilijk."

Waardering
Die sores worden in Mönchengladbach in ieder geval voor even naar de achtergrond verdrongen. Het oefentreffen met Finland moet de avond van Schweinsteiger worden. Waarop het Duitse publiek nog eenmaal de kans krijgt zijn waardering te laten blijken aan een van zijn grootste spelers van de laatste jaren. (FOX Sports)

 

Gerelateerd