Het Nederlands elftal heeft woensdag met een fitte selectie de laatste training voor het oefenduel met Griekenland afgewerkt.

Bondscoach Danny Blind oefende met 24 spelers achter gesloten deuren in de Arena. Daryl Janmaat, dinsdag opgeroepen als vervanger voor de geblesseerde Kenny Tete, was ook van de partij.

Start WK-kwalificatie
De interland met de Grieken staat voor Oranje volledig in het teken van de start van de WK-kwalificatie dinsdag tegen Zweden. De bondscoach is tevreden met de laatste oefentegenstander voor de officiële campagne.

"Griekenland speelt wel een beetje als Zweden", verklaarde Blind. "De oefenwedstrijd staat ook helemaal in het teken van de wedstrijd tegen Zweden. Al kan het zijn dat ik er na een uur wat spelers uithaal.''

De bondscoach heeft al aangegeven dat Jasper Cillessen meer concurrentie krijgt van Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg. De nieuwe doelman van FC Barcelona is voor hem niet meer de absolute nummer één, zoals de afgelopen jaren.

Aanvoerder
Blind zal vlak voor het duel met Griekenland in het Philips Stadion ook bekend maken wie voorlopig zijn aanvoerder is.

Wesley Sneijder was lang de eerste vervanger van de op dit moment geblesseerde Arjen Robben. Mogelijk kiest de bondscoach met het oog op de toekomst voor Kevin Strootman of Daley Blind.

Voor Blind en Oranje is de wedstrijd tegen de Grieken ook een mooie gelegenheid om het gesprek weer over voetbal te laten gaan. In de aanloop naar de interland lag de focus eerder op het gekrakeel rondom de assistenten en het vertrek van teammanager Hans Jorritsma en Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd