Jeroen Zoet heeft bij Oranje een goede indruk gemaakt en bij zijn club PSV vorm getoond.

Hij heeft daarom donderdagavond in de oefeninterland tegen Griekenland de voorkeur boven Jasper Cillessen gekregen als doelman van het Nederlands elftal, zei bondscoach Danny Blind kort voor de aftrap bij SBS6.

"Jeroen was onze keeper in het oefenduel met Oostenrijk en hij heeft een goede en degelijke indruk achtergelaten. Dus laat ik hem staan'', zei Blind.

"Jasper heeft een wat mindere periode. Er zijn wat foutjes in geslopen, maar hij kan nog jaren mee en daarom is hij er nog wel bij'', zei de bondscoach over zijn selectie en afwegingen.

De transfer van de doelman van Ajax naar FC Barcelona heeft geen rol gespeeld, aldus Blind. "Zijn transfer is nog zo pril en heeft nog geen invloed gehad op zijn speeltijd. Hij kan wel in die situatie komen, maar kwaliteit is altijd leidend.''

De keus voor Wesley Sneijder als aanvoerder van Oranje, bij afwezigheid van Arjen Robben, lag volgens Blind voor de hand. "Sneijder is na Robben de tweede aanvoerder en als hij speelt is hij de captain. Ik heb daarover niet lang getwijfeld'', reageerde Blind. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd