Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Griekenland met 1-2 verloren. Daarmee bewees de ploeg van bondscoach Danny Blind zichzelf een slechte dienst.

Zelden was er zoveel lading rond een oefenduel van het Nederlands elftal. De chaos buiten de lijnen moest in Eindhoven even naar de achtergrond worden gedrukt.

Een vlekkeloze winstpartij zou niet alleen van pas komen richting het WK-kwalificatieduel van dinsdag met Zweden, maar ook de positie van Blind verstevigen.

Toegegeven, sinds de mislukte EK-kwalificatiecampagne verloor Oranje van de zes ontmoetingen slechts één keer, tegen Frankrijk. Hoopgevend, al blijft er een zweem van twijfel hangen over Blind.

Initiatief
In het lang niet uitverkochte Philips Stadion nam het verjongde Nederlands elftal meteen het initiatief en dat leidde na bijna een kwartier spelen tot de verdiende 1-0.

Na voorbereidend werk van Vincent Janssen gaf Georginio Wijnaldum het laatste zetje. De bemoedigende openingsfase kreeg echter geen vervolg.

De Grieken kwamen na een halfuur langszij nadat Konstantinos Mitroglou de bal achter Jeroen Zoet kopte. De PSV-doelman kreeg de voorkeur boven de gepasseerde Jasper Cillessen.

Ongelukkig
Oranje kreeg voor en na rust wel mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen, maar Wesley Sneijder en Janssen waren ongelukkig in de afwerking.

Tot overmaat van ramp nam Griekenland, niet bepaald een hoogvlieger, een kwartier voor tijd zelfs de leiding via Giannis Gianniotas.

Balverlies van Jeffrey Bruma stelde Mitroglou in staat om op Zoet te vuren. De rebound werd verzilverd door Giannotas.

Historische nederlaag
Zo verloor het Nederlands elftal voor de vijfde keer op rij een thuisduel, zegevierden de Grieken voor het eerst in de historie tegen Oranje en viel ook het debuut van Jorrit Hendrix – hij viel na rust in – in het water.

Richting het treffen met Zweden een sportieve klap in het gezicht. Gecombineerd met de bestuurlijke chaos is het te hopen dat dinsdag de start van de WK-kwalificatie beter verloopt.

Want nog een dreun, dit keer om het ‘echie‘, zorgt ervoor dat de negativiteit rondom Oranje alleen maar meer zal toenemen. (FOX Sports)

Gerelateerd