Samenvatting Argentinië - Uruguay

Messi schiet tien van Argentinië langs Uruguay

2 september 2016
Argentinië heeft donderdagnacht het WK-kwalificatieduel met Uruguay met 1-0 gewonnen.

Lionel Messi, die zijn rentree maakte, nam de enige treffer voor zijn rekening.

Zijn schot werd op slag van rust door de Uruguayaanse José Maria Gimenez van richting veranderd en verdween achter sluitpost Fernando Muslera. In de extra tijd van het eerste bedrijf pakte Paulo Dybala zijn tweede gele kaart, hierdoor moesten de Argentijnen 45 minuten met tien man verder.

Het lukte Uruguay, met Luis Suárez in de basis, echter niet om de tien van bondscoach Edgardo Bauza pijn te doen. Argentinië gaat na deze overwinning met veertien punten aan kop in de WK-kwalificatie.

Rentree
Het was voor het eerst dat Messi weer bij het nationale team was sinds juni. Na de verloren finale van de Copa América tegen Chili, besloot de sterspeler van Barcelona te stoppen als international. Bondscoach Edgardo Bauza vloog begin augustus naar Spanje en haalde Leo over om terug te keren

"Vanaf het moment dat ik had gezegd dat ik niet meer voor Argentinië zou spelen, heb ik heel veel liefde en warmte ontvangen van landgenoten'', liet Messi na afloop van het duel met Uruguay weten. "Daar ben ik hen heel dankbaar voor. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik mijn rentree heb gemaakt.''

Even leek de rentree in het water te vallen toen Messi deze week aangaf last te hebben van een blessure, maar hij werd op tijd opgelapt. Sergio Agüero en Javier Pastore waren wel afwezig, zij hebben beiden last van een kuitblessure. (FOX Sports)