Samenvatting Ecuador - Brazilië

Gabriel Jesus belangrijk in interlanddebuut tegen Ecuador

2 september 2016
Brazilië heeft donderdagnacht een belangrijke overwinning geboekt, het versloeg Ecuador met 0-3 in de strijd om een WK-ticket.

Bij de Brazilianen was de druk hoog. Een nederlaag tegen Chili (2-0) en gelijke spelen tegen Argentinië (1-1), Uruguay (2-2) en Paraguay (2-2) zorgden voor een voorlopige zesde plek in de kwalificatiereeks. De ploeg van nieuwe bondscoach Tite moest dit duel met Ecuador dan ook winnen.

Van het olympische team dat in juni goud won riep de bondscoach zeven spelers op. Neymar, uiteraard, maar ook Gabriel Gabigol Barbosa, Marquinhos, Renato Augusto, Gabriel Jesus, Wéverton en Rodrigo Caio.

Vooral Gabriel Jesus, die in januari naar Manchester City gaat, kwam goed uit de verf bij zijn interlanddebuut. Na 72 minuten verdiende hij een penalty, die door Neymar werd benut.

Drie minuten later kreeg de Ecuadoriaanse middenvelder Juan Paredes zijn tweede gele kaart. De Goddelijke Kanaries wisten hier optimaal van te profiteren. Het 19-jarige supertalent Gabriel Jesus maakte in de overige speeltijd nog twee goals.

Brazilië staat na de winst op de vierde plek. Ecuador staat een puntje hoger in de kwalificatiepoule. (FOX Sports)