Het Nederlands elftal is zondag blessurevrij gebleven tijdens de laatste training op Nederlandse bodem in de aanloop naar het uitduel met Zweden in de WK-kwalificatie.

Bondscoach Danny Blind verliet met een fitte spelersgroep het stadion van AZ in Alkmaar.

Oranje oefende achter gesloten deuren met de beoogde basisformatie voor het duel in Solna. Blind wilde eigenlijk vasthouden aan het elftal dat hij liet beginnen aan de oefeninterland donderdag tegen Griekenland. Na de nederlaag in Eindhoven (1-2) is hij toch gaan analyseren of het misschien anders moet.

Vooral de defensie van Oranje bleek kwetsbaar tegen Griekenland. De bondscoach kan ook besluiten een vleugelspeler voor een extra middenvelder op te offeren. Zonder de geblesseerde Arjen Robben en de niet geselecteerde Memphis Depay werd het Nederlands elftal tegen de Grieken nauwelijks gevaarlijk via de flanken.

Oranje vertrekt maandag naar Zweden, waar het maandagavond nog traint in de Friends Arena. Ron Vlaar is daar niet meer bij. De verdediger van AZ meldde zich zaterdag af met een kuitblessure.

Met het uitvallen van Vlaar verliest Oranje zijn succesvolste centrale verdediger. De captain van AZ won procentueel veel meer wedstrijden namens Nederland dan zijn teamgenoten die op deze positie kunnen staan. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd