Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder - © ANP

Bendsneyder voor het eerst op het podium

4 september 2016
Bo Bendsneyder heeft zondag voor de eerste keer het podium gehaald in de Moto3. De 17-jarige Rotterdammer eindigde op het circuit van Silverstone als derde.

De beste prestatie van Bendsneyder in zijn debuutseizoen was de zevende plek, een klassering die hij in de vorige twee grands prix haalde.

De Nederlandse tiener ging de slotronde op Silverstone zelfs in als leider van de race, maar werd in de laatste kilometers nog gepasseerd door twee coureurs, onder wie ploeggenoot Brad Binder.

De Zuid-Afrikaan pakte de winst en verstevigde daarmee de leiding in het WK-klassement met 204 punten. Bendsneyder zag ook de Italiaan Francesco Bagnaia in de laatste ronde voorbij gaan. 

"Geweldig", jubelde de Rotterdammer vlak voor de huldiging. "Ik heb alles gegeven, op het einde kon ik zelfs Brad passeren. Maar ik moest hem wel voor laten. Hij rijdt voor de wereldtitel en dus probeerde ik in de laatste ronde om iedereen te blokken en tweede te worden. Bagnaia kwam nog voorbij, maar de derde plaats is ook super."

Op het podium moest Bendsneyder zich tevreden stellen met een energiedrankje, omdat hij nog te jong is voor champagne. (ANP)