Sam Allardyce leek weinig plezier te gaan beleven aan zijn debuut als bondscoach van Engeland. Diep in blessuretijd bezorgde Adam Lallana 'Big Sam' echter alsnog een debuutzege: 1-0 tegen Slowakije.

Wie ondanks de voortekenen - Allardyce staat niet bepaald bekend als vernieuwer - een frisse wind verwachtte met de Engelse trainerswissel, kwam bedrogen uit. De spelers, de formatie, de aanvoerder, de onzekere Joe Hart op doel; alles bleef bij het oude.

Dus speelde Wayne Rooney zijn 116e interland, waarmee hij David Beckham voorbij ging als recordhouder onder veldspelers. Alleen doelman Peter Shilton (125 caps) staat nog boven Rooney. 

Nerveus
De eerste helft maakte duidelijk dat het matige spel van de Engelsen bij het oude was gebleven. De Three Lions oogden nerveus, ondernamen nauwelijks een serieuze doelpoging en speelden in een wandeltempo.

De rode kaart van Martin Skrtel na een klein uur spelen zorgde voor hoop in de Engelse harten. De Slowaakse houwdegen stampte op het been van Harry Kane, kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. 

Miskleun
Tegen tien Slowaken was Engeland weliswaar dominant, maar niet overtuigend. Een doelpunt liet dan ook lang op zich wachten, al was dat deels vanwege een miskleun van het arbitrale trio.

Theo Walcott schoot vlak voor tijd raak, maar zag zijn treffer ten onrechte worden afgekeurd. De Arsenal-aanvaller stond weliswaar meters buitenspel, maar ontving de bal van een Slowaakse verdediger.

Lallana
Diep in blessuretijd zorgde Lallana alsnog voor de bevrijdende goal, door door de benen van doelman Matús Kozácik raak te schieten: 1-0.

Daarmee voorkwam de Liverpool-aanvaller - die zijn eerste interlandgoal maakte - dat Allardyce de eerste bondscoach sinds 1982 werd die zijn debuutwedstrijd niet wist te winnen.

Denemarken - Armenië
De Denen begonnen in groep E met een overwinning. Een fraaie assist van Viktor Fischer - de linksbuiten legde met de hak terug - stelde Christian Eriksen in staat de 1-0 te maken. Eriksen miste na rust nog een strafschop, maar zonder gevolgen.

Kazachstan - Polen
Polen leed in dezelfde groep onverwacht puntverlies bij Kazachstan. Met Arek Milik in de basis namen de Biało-czerwoni (wit-roden) een 0-2 voorsprong, na rust kwam de thuisploeg echter terug tot 2-2. 

Litouwen - Slovenië
Vykintas Slivka zorgde voor een 'Hollands' succesje bij Litouwen - Slovenië. De middenvelder van FC Den Bosch - gehuurd van Juventus - verzorgde de 2-0. ADO Den Haag-doelman Ernestas Setkus incasseerde vervolgens echter nog twee goals, waardoor het treffen in groep F gelijk eindigde: 2-2. (FOX Sports)

Overige uitslag
Groep C: San Marino - Azerbeidzjan 0-1