Thomas Müller heeft Duitsland een voortvarende start bezorgd in de WK-kwalificatie. De aanvaller van Bayern München speelde een cruciale rol in de 0-3 zege op Noorwegen.

Müller bleef tot zondagavond zeven wedstrijden verstoken van een interlandgoal, maar in Oslo was het binnen een kwartier raak.

Noorwegen leek een Duitse aanval tot drie keer toe onschadelijk te maken, maar boog uiteindelijk alsnog het hoofd toen de Raumdeuter al vallend, via een verdediger raak schoot.

Zo lelijk als die openingsgoal was, zo fraai was de 0-2 van Joshua Kimmich. Met wederom een hoofdrol voor uitblinker Müller.

De aanvaller gaf mee aan Kimmich, na een snelle combinatie door het midden, en zag de jonge rechtsback van Bayern met een hard schot zijn eerste interlandgoal maken. 

Rake kopbal
Na rust haalde Müller weer zelf de trekker over. De 26-jarige goalgetter kwam bij een voorzet van rechts goed voor zijn man en verschalkte doelman Rune Jarstein met een welgemikte kopbal: 0-3.

Door de ruime overwinning gaat Duitsland aan kop in groep C, voor Azerbeidzjan, dat met 0-1 te sterk was voor San Marino.

Debuutzege Allardyce
Eerder op de avond voorkwam Adam Lallana op de valreep dat Sam Allardyce een valse start maakte als bondscoach van Engeland. Slowakije boog pas in blessuretijd het hoofd tegen de Three Lions: 0-1. (FOX Sports)

Overige uitslagen
Groep C: Tsjechië - Noord-Ierland 0-0
Groep E: Denemarken - Armenië 1-0
Groep E: Kazachstan - Polen 2-2
Groep E: Roemenië - Montenegro1-1
Groep F: Slowakije - Engeland 0-1
Groep F: Litouwen - Slovenië 2-2
Groep F: Malta - Schotland 1-5