Danny Blind lijkt gehoor te gaan geven aan de oproep van Ronald de Boer, die pleitte voor een andere rol voor Wesley Sneijder.

Sneijder begint vermoedelijk op de linkerflank aan zijn 123e interland, in en tegen Zweden. Precies de plek waarop De Boer hem graag ziet.

Met de switch komt er een plaats vrij voor Davy Klaassen of Davy Pröpper op het middenveld. De kans is groot dat bondscoach Danny Blind zijn basisploeg van het verloren duel met Griekenland (1-2) op meerdere posities gaat wijzigen.

Gesloten spelen
"Ik vind dat we wat meer gesloten moeten spelen, met de linies wat dichter bij elkaar", vertelde Blind maandag vlak voor de laatste training voor het duel in de Friends ArenA.

"Dat hebben we donderdag in het verloren duel met de Grieken alleen in de openingsfase gedaan. Dat is natuurlijk niet voldoende."

Van Breukelen
Sneijder en de rest van de spelersraad hebben tijdens een persoonlijk gesprek met technisch directeur Hans van Breukelen nog eens benadrukt hoe belangrijk het is dat teammanager Hans Jorritsma aanblijft.

"Het was een goed gesprek'', aldus Sneijder. "Ik ben blij dat ik heb kunnen zeggen wat ik wilde. Meer wil ik er niet over kwijt omdat nu alleen Zweden telt." (FOX Sports/ANP)