Michael van Praag
Michael van Praag - © Pro Shots

Van Praag ontzet door bericht over opponent Ceferin

6 september 2016
Michael van Praag heeft geschokt gereageerd op een mediabericht dat zijn tegenstander Aleksander Ceferin in de race om het voorzitterschap van de UEFA vals spel zou hebben gespeeld.

“Als het waar is, dan zijn we terug bij de oude manier van werken in het voetbal. Dit is precies waarin ik verandering wil brengen. We hebben een oprechte leider in het voetbal nodig, iemand op wie je kunt vertrouwen en geen op macht beluste politicus”, twitterde hij dinsdag vanuit Solna.

Steun Infantino
Volgens het Noorse voetbalblad Josimar zou de Sloveen steun krijgen van FIFA-president Gianni Infantino. De opvolger van Sepp Blatter zou zijn rechterhand en FIFA-directeur Kjetil Siem laten lobbyen bij de Scandinavische bonden. Daarbij zouden onder meer beloftes zijn gedaan over de organisatie van het EK van 2024 of 2028 als tegenprestatie voor de steun aan Ceferin.

De Scandinavische bonden hebben inmiddels daadwerkelijk hun voorkeur uitgesproken voor de Sloveen. Dat gebeurde al voordat de termijn waarop kandidaten zich konden aanmelden was gesloten.

Ceferin favoriet
Ceferin lijkt inmiddels de grootste kans te hebben Michel Platini te mogen opvolgen. Van Praag vertelde vorige week nog op de steun van 27 lidstaten te kunnen rekenen. Maar het is maar de vraag of dat ook zo is.

Inmiddels hebben namelijk Ierland, Frankrijk en Duitsland ook laten weten dat ze voor Ceferin stemmen. Behalve van Scandinavië geniet de Sloveen ook de steun van veel landen uit het oosten van Europa.

De 55 bij de UEFA aangesloten landen kiezen op 14 september in Athene een voorzitter. De Spanjaard Angel Maria Villar trok zich dinsdagavond terug als kandidaat, wegens een gebrek aan steun. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd