Het Nederlands elftal vertrekt met gemengde gevoelens uit Zweden. Enerzijds trots op het vertoonde spel, anderzijds teleurgesteld over 'slechts' een gelijkspel: 1-1.

Zweden, een directe concurrent voor de bovenste plekken in groep A, had in Solna gelijk op achterstand gezet kunnen worden. Kansen kreeg Oranje genoeg, maar alleen Wesley Sneijder wist het net te vinden.

De 32-jarige middenvelder, opererend in een vrije rol op links, reageerde attent toen doelman Robin Olsen een rebound moest toestaan op een goed schot van Daryl Janmaat: 1-1.

Kapitale fout Strootman
Een andere ervaren kracht, Kevin Strootman, kon het zich aanrekenen dat die treffer geen voorsprong betekende. De middenvelder verspeelde vlak voor rust op bijzonder amateuristische wijze de bal.

Marcus Berg (ex-FC Groningen en PSV) profiteerde, door van een meter of achttien fraai raak te stiften: 1-0.

Licht duwtje Dost
Ook na de gelijkmaker was Nederland de bovenliggende partij. Invaller Bas Dost leek het overwicht in blessuretijd in een doelpunt uit te drukken, maar de spits van Sporting Lissabon deelde vlak voor hij raak kopte een licht duwtje uit waardoor zijn treffer werd afgekeurd.

Mede daardoor verzuimde Oranje te profiteren van het verrassende puntverlies dat Frankrijk leed tegen Wit-Rusland (0-0). (FOX Sports)