Gaël Monfils
Gaël Monfils - © ANP

Monfils dringt door tot halve finales US Open

6 september 2016
Gaël Monfils heeft dinsdag voor de eerste keer in zijn loopbaan de halve finales bereikt van de US Open.

De als tiende geplaatste Fransman bleef zijn acht jaar jongere landgenoot Lucas Pouille in het Arthur Ashe Stadium zonder veel problemen de baas. Monfils zegevierde in drie sets: 6-4, 6-3, 6-3.

Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de winnaar van het duel tussen titelverdediger Novak Djokovic uit Servië en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga.

De 30-jarige Fransman had in de eerste set aan een break in de zevende game (4-3) genoeg. Ook in de tweede set leverde Pouille in de zevende game zijn opslag in (4-3).

Regenpauze
Daarna moesten beide spelers in de regen even pauzeren wegens het sluiten van het dak.De korte onderbreking verstoorde de concentratie en het ritme van Monfils niet. Met een tweede break schreef hij ook de tweede set op zijn naam. Daarna speelde Monfils een gewonnen wedstrijd.

Pouille maakte zondag in New York grote indruk door in een thriller de als vierde geplaatste Spanjaard Rafael Nadal in vijf sets te verslaan. De scherpte en de frisheid die hij in die marathonpartij toonde, miste hij tegen Monfils. Pouille strandde vorig jaar tijdens zijn debuut op het US Open al in de eerste ronde. (ANP)